Warning: mysqli_query(): (HY000/1030): Got error 28 from storage engine in /home/zreqowvs/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1877
I Had Two Dads... - Dok Nasir Web | dokternasir.web.id

I Had Two Dads…

Artikel ini saya cuplik dari website e-store Robert T. Kiyosaki (seorang ahli ekonomi dunia yang mengarang buku terkenal yang sangat patut dibaca bagi orang yang ingin sukses seperti “Rich Dad Poor Dad”, Business School, The Cashflow Quadrant, dll.), mendeskripsikan secara gamblang dan nyata tentang sekian paradigma bagaimana perbandingan antara orang yang ingin kaya dan orang yang berpikir picik dan tetap tak bergeming dari kehidupan saat ini padahal dia tahu kalau dia itu miskin. Sesuai bahasa aslinya saya sadur secara lengkap. Selamat menyimak…

I had two dadsI had two dads – a rich one and a poor one.

One dad was highly educated and intelligent; he had a Ph.D. and had completed four years of undergraduate work in less than two years. He then went to Stanford University, the University of Chicago, and Northwestern University to do his advanced studies, all on full, financial scholarships.

My other dad never finished the eighth grade. Both men were successful in their careers, working hard all their lives. Both earned substantial incomes.

Yet one dad struggled financially all his life and the other dad would become one of the richest men in Hawaii. One died leaving tens of millions of dollars to his family, charities, and his church. The other left a legacy of unpaid bills. Both men were strong, charismatic, and influential. Both men offered me advice, but they did not advise the same things.

Contrasting Points of View

Having two dads as advisors offered me the perspective of contrasting points of view: one of a rich man and one of a poor man. The problem was that my rich dad was not yet rich, and my poor dad not yet poor. Both were just starting out in their careers; both were struggling with money and families.

But, regardless of those commonalities, both had very different points of view on the subject of money.

One dad would say, “The love of money is the root of all evil.” The other, “The lack of money is the root of all evil.” Having two dads – and loving them both – forced me to think about, and ultimately choose, a way of thinking for myself.

I had to think about each dad’s advice and, in doing so, gained valuable insights into the power and effect of one’s thoughts on one’s life. For example: My poor dad had a habit of saying, “I can’t afford it.” My rich dad forbade those words to be used. He insisted that I say, “How can I afford it?” One is a statement, the other a question. One lets you off the hook; the other forces you to think. My rich dad would explain that by automatically saying the words “I can’t afford it” your brain stops working. By asking the question “How can I afford it?” your brain is put to work.

Exercise Your Mind

My rich dad did not mean ‘buy everything you wanted.’ He was, though, fanatical about exercising your mind – the most powerful computer in the world. My rich dad said: “My brain gets stronger every day because I exercise it. The stronger it gets, the more money I can make.” He believed that automatically saying “I can’t afford it” was a sign of mental laziness.

Although both dads worked hard, I noticed that my poor dad had a habit of putting his brain to sleep when it came to money matters. My rich dad, on the other hand, made a habit of exercising his brain. The long-term result was that one dad grew stronger financially and the other grew weaker.

Our Thoughts Shape Our Lives

Being a product of two strong dads allowed me the luxury of observing the effects that different thoughts have on one’s life. I noticed that people really do shape their lives through their thoughts.

The power of our thoughts may never be measured or appreciated, but it became obvious to me as a young boy that there was value and power in being aware of my thoughts and how I expressed myself. I noticed that my poor dad was poor not because of the amount of money he earned “which was significant” but because of his thoughts and actions. As a young boy, having two fathers, I became acutely aware of being careful in deciding which thoughts I chose to adopt as my own and to whom should I listen – my rich dad or my poor dad?

At the age of nine I decided to listen to and learn from my rich dad about money. In doing so, I chose not to listen to my poor dad – my real dad – even though he was the one with all the college degrees.

Dad Differences

One of my dads was a multimillionaire. The other was a poor man. Why? Very simply, it comes down to their respective attitudes toward money and life. Take a look at the differences… and think about where you fit…

Poor Dad vs. Rich Dad

I had two dad

Understanding the difference in attitudes between Rich Dad and Poor Dad is essential to taking the first steps to financial freedom.

For a comprehensive look at how to battle the Poor Dad mentality and adopt the Rich Dad state of mind, learn more about the tools we offer to help you on your journey to financial freedom.

How do you think about that? All difference is real, so which kind of Dad will you choose? It’s all up to you, isn’t it?

Jika Anda suka artikel diatas, dapatkan update terbaru gratis!

loading...

dr. Nasir

Silahkan akses http://dokternasir.web.id/about

12 thoughts on “I Had Two Dads…

  • 5 December 2008 at 20:10
    Permalink

    Memang kita harus belajar dari ahlinya, saya pun baca bukunya Kiyosaki yang lama2. sekarang engga usah beli, udah direview sama dr Nasir.

    Makasih ya review bukunya.

    Reply
    • 10 December 2008 at 21:00
      Permalink

      @Andi Sugiarto, kayaknya enakan beli deh dok, kan info dan cerita dari dia lebih lengkap, jadi bisa lebih paham, saya mah cuma ngutip… 🙂

      Reply
  • 6 December 2008 at 18:13
    Permalink

    Wah bagus tuh bisa dapet review buku di sini, jadi engga usah baca buku tebelnya… makasih ya dr nasir..

    Reply
    • 10 December 2008 at 21:01
      Permalink

      @Andi Sugiarto, Eh, tetep harus baca yang versi lengkapnya dok…lebih seru lho… 🙂

      Reply
    • 10 December 2008 at 21:05
      Permalink

      @dirmanto, Waduh, konsultasi yang mana nih…? 🙂 yang terakhir ya…?

      Reply
  • 20 December 2008 at 15:46
    Permalink

    assalammualaikum k’ dokter…

    saya ingin tanya u/kasus suspek adenoma hypofisis n SOL pada cysternal basalis… 1 lg, DD/ Meningioma…

    apakah benar, klo kesan dari hasil Ct. Scan spt itu adalah terbukti ada’y tumor dalam kepala?? klo iya, apakah berbahaya dan bgmn cara pengobatan’y yg tidak membutuhkan biaya terlalu besar??? tumor tersebut, termasuk tumor jinak or ganas ya k?
    dan dr hasil CT. Scan itu, sy disarankan u/ MRI kepala.. tp sy lihat dr informasi, Proses MRI itu sama spt CT.Scan…bahkan biaya’y lebih mhl,ketimbang melalakukan Ct. Scan… dan itu yg menjadi kendala bagi saya, untuk mengetahui lebih lanjut kondisi kebenaran hsl CT. Scan…

    klo kk mengerti n bersedia membantu saya dengan memberikan penjelasan2…saya amaat berterimakasih…

    tolong y ka, jawab pertanyaan saya ini lewat email or YM saya di nufusz@yahoo.com

    saya bnr2 berharap kk bersedia menjawab pertanyaan saya… sebelum n sesudah’y saya ucapkan terima kasih…^_^

    Reply
    • 21 December 2008 at 14:01
      Permalink

      @nufusz, Wa’alaikum salam 🙂
      CT Scan tidak dapat membedakan jinak atau ganasnya sebuah tumor atau benjolan, dia hanya bisa mengatakan bahwa di kepala ada SOL (Space Occupying Lesion) atau ada kelainan yang bisa mendesak ruangan di rongga kepala. Untuk bisa mendiagnosis lebih tepat dan akurat apakah itu benar adenoma hypofisis, SOL di cysterna basalis atau Meningioma dsb, dokter biasanya menganjurkan untuk dilakukan MRI (Magnetic Resonance Imaging) yang nanti hasilnya lebih akurat dan jelas tanpa kabut seperti pada CT-Scan. Kalo proses memang sama, tapi alat dan hasil jelas jauh berbeda. Oleh karena itu soal biaya pasti lebih mahal karena kualitasnya, lagi pula MRI hanya dimiliki oleh beberapa RS besar.
      Kalo ternyata tumor tersebut jinak, dokter akan menyarankan untuk operasi, karena cepat atau lambat akan mendesak rongga kepala yang terbatas dan akan menimbulkan keluhan sepanjang hidup. Kalo ternyata ganas, dokter pun akan menyarankan untuk operasi dengan tingkat kesulitan yang lebih besar dan resiko yang luarbiasa, hingga akhirnya dokter akan bilang “tunggu waktu saja”.
      Jika ingin pengobatan lebih murah tanpa operasi, silahkan hubungi saya secara langsung agar kita bisa ngobrol lebih banyak dan detail. Namun saya tidak ingin menyalahi prosedur medis, hanya ingin membantu dengan cara alternatif. Gimana?

      Reply
      • 22 December 2008 at 09:31
        Permalink

        @dr. Nasir,

        pagi k,setelah saya baca jawaban kk.. saya setuju ja selama cara alternatif yang kk mksd itu, sesuai dengan ajaran islam… 🙂

        tp bgmn saya bisa hubungi kk?? saya aja g tau nomor telepon kk yang bisa di hub… n mksd kk dengan cara alternatif, spt apa???

        saya tunggu kabar kk lebih lanjut ya…n saya berterima kasih sebelum’y krn kk sdh mengizinkan saya u/berkonsultasi di sini… 🙂

        Reply
  • 13 June 2009 at 12:13
    Permalink

    saya perlu konsultasi lebih jelas tentang meningioma yang diderita ayah saya. keluarg tidak menghendki operasi karena terlalu banyak resikonya.

    Reply
  • 13 June 2009 at 12:16
    Permalink

    saya harap bantuan dan msukannya dok

    pada Senin, 15 Jun 2009 10:53:17

    kita sudah saling kontak by phone, jadi saya harap pak Syam bisa penuhi undangan saya minggu depan, saya akan jelaskan lebih rinci lagi. Trims

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

CommentLuv badge


Warning: mysqli_query(): (HY000/1030): Got error 28 from storage engine in /home/zreqowvs/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1877

Warning: mysqli_query(): (HY000/1030): Got error 28 from storage engine in /home/zreqowvs/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 1877
Close
Get our Newsletters

Receive The Latest Posts Directly To Your Email - It's Free!! Enter your email, Signup, Check your email, then Confirm...



Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/cpanel/php/sessions/ea-php56) in Unknown on line 0